Zo vind je de juiste executives

Vaak blijkt het zoeken naar geschikt personeel voor functies in de operationele laag van je organisatie relatief eenvoudig te zijn. Plaats de vacatures voor deze functies op de website van je bedrijf, op een online vacature website, enzovoorts. De kans is groot dat er op korte termijn een aantal geschikte kandidaten reageren. Belangrijk is het hierbij dat deze kandidaten over de capaciteiten beschikken om de functies naar behoren uit te kunnen voeren. Ben je op zoek naar executives voor je organisatie, dan blijkt de zoektocht aanzienlijk lastiger te zijn. Executive search gaat namelijk verder dan het beoordelen van de capaciteiten van kandidaten. Op deze pagina lees je er meer over.

Executive search omvat diverse belangrijke aspecten

In de basis lijkt executive search niet heel ingewikkeld te zijn; je zoekt een leidinggevende, iemand die op strategisch en tactisch niveau mee kan denken en de organisatie uiteindelijk verder zal helpen. Kijk je naar de praktijk, dan is die een stukje weerbarstiger! Een leidinggevende in de C-lijn van je organisatie moet namelijk niet alleen over de juiste capaciteiten beschikken om leiding te kunnen geven aan je personeel. De nieuwe collega moet ook passen bij de missie en visie van de organisatie. Juist dit punt maakt executive search zo lastig!

Missie, visie en kernwaarden in stand houden

Je wilt voorkomen dat het introduceren van een nieuwe executive ertoe leidt dat de missie, visie en kernwaarden van je organisatie worden aangetast. Een andere manier van werken onder de nieuwe executive hoeft vanzelfsprekend niet slecht te zijn. Integendeel, het kan processen efficiënter maken, personeel motiveren om een stapje harder te lopen, enzovoorts. Hetgeen jouw organisatie uniek maakt mag echter niet verloren gaan onder de nieuwe executive. Het toont aan hoe belangrijk het is om te kijken of iemand bij het karakter van je organisatie past.

Hulp bij de executive search voor je organisatie

 Om de executive search voor je organisatie makkelijker te maken, loont het om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Niet alleen vergroot het de kans op succes, ook bespaart het je veel tijd. Er zijn diverse partijen die je van dienst kunnen zijn, vaak met een jarenlange ervaring in het zoeken naar geschikte kandidaten voor de C-lijn van organisaties. Schakel een dergelijk bureau niet in voor het zoeken naar personeel in de operationele laag. Het zijn bedrijven die zich puur richten op het zoeken naar passende executives voor jouw bedrijf.