Wat kost een cursus verkeersregelaar worden?

Voor het uitvoeren van werkzaamheden als verkeersregelaar, moet je bevoegd zijn. Als je kijkt naar een verkeersregelaar vacature, zie je waarschijnlijk al dat er vier soorten beroepen bestaan. Op zichzelf hebben die vier soorten verkeersregelaars weer eigen eisen en voorwaarden. Het verschilt daarom of je nu een opleiding, een online instructie of een theorie- en praktijkexamen moet afronden.

Als je overweegt te gaan werken als verkeersregelaar wil je natuurlijk wel weten welke kosten er bij een cursus komen kijken. Om je een idee te geven van de kosten, zetten we eerst de soorten functies voor je onder elkaar. Zo krijg je een beter beeld bij het vakgebied.

Functies als verkeersregelaar

De ene verkeersregelaar is de andere niet. Je kunt aan de slag gaan als verkeersbrigadier, begeleider bij evenementen, transportbegeleider en beroepsverkeersregelaar. Op binckwerk.nl vind je vacatures.

Transportbegeleiders en beroepsverkeersregelaars zijn vaak ZZP’ers die zich in laten huren door gemeenten, transportbedrijven en provincies. Beroepsverkeersregelaars helpen bij het veiligstellen van verkeer bij tijdelijke verkeersmaatregelen. Bijvoorbeeld als een verkeerssituatie verandert of er wegwerkzaamheden zijn. Als transportbegeleider help je bij lange transporten, eventueel ook met brede of hoge voertuigen. Voor het uitvoeren van deze twee functies volg je een algemene opleiding. Deze kun je gratis bij werkgevers als binckwerk volgen.

Wil je als verkeersbrigadier werken? Dan help je bij het regelen van verkeer op een vaste plek. Bijvoorbeeld in de buurt van scholen. Hiervoor kun je bij de politie terecht voor een opleiding. Voor hulp bij evenementen biedt de gemeente aanstellingen en een cursus aan. Je kunt er een online instructie volgen die je een jaar de mogelijkheid geeft om te werken als verkeersregelaar.

Kosten cursus verkeersregelaar

De kosten van de cursus als verkeersregelaar verschillen per soort functie. Als transportbegeleider heb je een andere cursus en opleiding nodig dan als verkeersbegeleider bij evenementen. Je kunt dus voor een basis of een uitgebreide cursus gaan. Om je een richting te geven kun je aan de volgende bedragen denken.

Bij Binck hoef je voor een cursus verkeersregelaar niets te betalen. Bij andere werkgevers is dat vaak wel het geval, dan betaal je enkele honderden euros. Na het volgen van de vakken kun je aan de slag. Vaak heb je het over in totaal 3 hele lesdagen. Na het behalen van je diploma kun je de zogenaamde aanstellingspas aanvragen. Hiermee toon je aan dat je bevoegd bent het werk uit te voeren. Die pas draag je tijdens werkzaamheden altijd bij je.