Op deze manier blijf jij gemotiveerd tijdens het thuiswerken

Helaas ging Nederland op 15 december jongstleden opnieuw op slot. Een harde lockdown dit keer, waarin het besluit werd genomen om de deuren van niet-essentiële winkels te sluiten. Zo werd extreme drukte in de winkelstraten voorkomen. Velen wilden nog snel even een kerstcadeautje scoren, want de feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Dat Kerstmis er dit jaar anders uit gaat zien, is een feit. De nieuwe maatregelen zagen er ook niet rooskleurig uit wat betreft het werken op kantoor. Thuiswerken wordt nog steeds dringend geadviseerd. Ook in het nieuwe jaar blijft dit de norm.

Ook in het nieuwe jaar is het van belang gemotiveerd blijven

Heb jij het gevoeld dat de muren van je thuiswerk kantoor echt op je af beginnen te komen? Voordat je gaat genieten van een welverdiende vakantie, moet je ervoor zorgen gemotiveerd te blijven om thuis aan het werk te blijven en goed te blijven functioneren – ook in het nieuwe jaar.

Welke manieren bestaan er nu eigenlijk teneinde gemotiveerd te blijven om thuis aan de slag te gaan? Of je nu student bent of werkzaam bent voor een bedrijf, het thuiswerken gaat velen aan. Het is goed voor te stellen dat het werken vanuit huis je enorm gaat tegenstaan en dat discipline ver te zoeken is. Bekijk daarom jouw kantoor thuis eens goed. Wat vind je daar nu echt van? Vind je het een inspirerende omgeving of zit je liever op kantoor? Het is mogelijk je kantoor thuis na te bootsen of er een geheel andere draai aan te geven. Het belangrijkste is dat je je fijn voelt op de plek waar je je werk uitvoert. Fleur de kamer eens op met chique accessoires of koop die ene bureaustoel die je al zo lang wilde hebben. Je zult zien dat als je op een plek bent waar je graag bent, dit bijdraagt aan je motivatie en discipline om het thuiswerken vol te kunnen houden.

Andere motiverende factoren

Beweging blijft ook heel erg belangrijk. Zorg ervoor dat je op een werkdag minimaal een half uur aaneengesloten aan het bewegen bent. Wanneer je thuis werkt, maak je makkelijker een wandeling of een blokje om dan wanneer je heel de dag op kantoor aan het werk zit. Daarnaast is achtergrondgeluid een belangrijke factor als het gaat over productiviteit. Er bestaan bepaalde apps die bepaalde achtergrondgeluiden laten horen. Zo lijkt het net alsof je op kantoor zit of tussen de vogeltjes. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt en wat werkt voor jou. Zorg tenslotte voor voldoende afwisseling en neem tijdig pauzes.