Je baan kwijt in corona? Laat je omscholen om weer aan het werk te kunnen

Wellicht behoor jij tot de ongelukkigen die hun baan tijdens deze pandemie heeft verloren. In plaats van weg te kwijnen in zelfmedelijden, kun je ook de draad weer oppakken en verder kijken dan de horizon. Wanneer je denkt in kansen in plaats van belemmeringen, kom je al een heel eind. Er is een heleboel mogelijk, als je er zelf maar in gelooft. Het belangrijkste is jouw mindset en het geloof in jezelf in deze lastige situatie en periode.

Stap over je onzekerheid heen en laat je omscholen

Het is allereerst mogelijk je om te laten scholen. Misschien heb je al jaren de ambitie om het roer om te gooien en iets compleet anders te gaan doen wat werk betreft. Dit kan van alles zijn. Voor jezelf beginnen misschien of werken in een geheel andere branche. Het is goed mogelijk dat je dit al jaren voor je uitschoof, omdat je voor zekerheid bleef kiezen. Dan biedt deze periode je de uitgelezen kans iets nieuws te beginnen, in een branche of in een sector waar je hart echt ligt en waar je heel enthousiast van wordt. Gaat je hart bijvoorbeeld sneller kloppen als je denkt aan het werken in de zorg? Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis of in de thuiszorg. Er is een serieus tekort aan zorgpersoneel, helemaal tijdens de corona crisis. De zorg en het onderwijs hebben veel voordeel omdat er op de lange termijn veel behoefte aan personeel nodig is. Mogelijkheden tot omscholing zijn er daarom genoeg. Het is raadzaam je hierin te verdiepen als je geïnteresseerd bent.

Voordelen van omscholing

Wist je dat het kiezen van omscholing vele voordelen met zich meebrengt? Tijdens de corona crisis staat omscholing enorm onder druk. Als werkgever kies je voor omscholing als je steeds wil blijven groeien, de concurrentie steeds een stap voor wil blijven en je bekwame medewerkers wil behouden. Het is nooit verkeerd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Je ontwikkelt jezelf en leert jezelf op een andere manier kennen. Natuurlijk laat je je omscholen naar een branche waar momenteel veel werk in is en waar er rooskleurige toekomstperspectieven zijn. Dat je eindeloos moet gaan solliciteren, wil je uiteraard voorkomen. Kies daarom altijd voor een kansrijke en bijpassende opleiding. Op die manier haal je het beste uit jezelf. Het allerbelangrijkste blijft dat je iets kiest wat je echt leuk vindt om op de lange termijn te blijven doen. Zo haal je voordeel uit deze crisis en vind je opnieuw een baan die bij je past.