In 5 stappen naar de perfecte medewerker

Het vinden van een goede match met een werknemer in de huidige arbeidsmarkt kan een flinke uitdaging zijn. Je zou niet de eerste zijn die om deze reden de recruitment uitbesteedt aan een gespecialiseerd recruitment bureau. Niet alleen scheelt het een hoop kopzorgen wanneer jouw recruitment overgenomen wordt door mensen met de juiste expertise het kan je bedrijf ook een enorme boost in naamsbekendheid geven en ervoor zorgen dat het werkgeversmerk door de employer branding veel beter zichtbaar wordt. 

Het inhuren van RPO Staffing

RPO staffing is een recruitment bureau die gespecialiseerd is in meer dan alleen het hunten van potentiële kandidaten. Naast de recruiters bestaat het team uit leadgeneratie specialisten, candidate journey specialisten, recruitment data experts, SEO en SEA specialisten, content en social marketeers, HR tech experts en IT-specialisten voor bijvoorbeeld API integraties. Alle specialismen die je eventueel nodig zou kunnen hebben in het RPO recruitment proces heeft RPO staffing in huis.  Door al deze specialismen met elkaar te combineren ontstaat er een team die 100% kans heeft om jouw perfecte kandidaat te vinden.

Het proces 

Om je vast een idee te geven van het antwoord op de vraag: ‘Wat is RPO?’ laten we zien hoe het proces in zijn werking zal gaan en nemen we je mee in de stappen die ondernomen worden.

Stap 1: Vrijblijvend gesprek

Allereerst wordt er natuurlijk gestart met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek is het belangrijk om te ontdekken wie jouw organisatie precies is en waar het voor staat. Wat zijn de doelstellingen? Hoe zit de bedrijfscultuur in elkaar? En wat zijn de wensen. Zo kan er onderzocht worden of en welke bijdrage het recruitment bureau kan leveren.

Stap 2: Voorstel op maat
Het recruitment bureau is aan zet om aan de slag te gaan met de informatie opgedaan tijdens het eerste gesprek. Er wordt aan de hand van jouw wensen een totaal op maat gemaakte strategie ontworpen. Aan deze strategie zijn doelstellingen en KPI’s gebonden zodat het werk altijd meetbaar is.

Stap 3: Samenwerkingsovereenkomst
Er wordt samen gekeken naar het voorstel totdat het helemaal akkoord is. Zo kun je ervanuit gaan dat zowel jij als het recruitment bureau blij zijn en de verwachtingen overeenkomen. Na het tekenen van de overeenkomst kan het team aan de slag.

Stap 4: Go time
Het is tijd om met de strategie aan de slag te gaan. Het team vol specialisten gaat hun kennis en kunde inzetten om samen met de belangrijkste stakeholders van jouw organisatie, alles op te zetten voor een succesvol proces. De website wordt gebouwd, de recruiters worden getraind voor jouw specifieke bedrijf en de marketingcampagnes worden in de stijgers gezet.

Stap 5: Optimaliseren kun je leren
Nu het proces is gestart is het tijd om continu te blijven optimaliseren en bij te sturen waar nodig. Doordat er een goede strategie met meetbare doelstellingen is opgezet is het makkelijk om on track te blijven.