Hierom is de werkplek zo belangrijk voor werknemers

Een goede werkplek creëren kan de doorslaggevende factor zijn in het optimaal functioneren van je personeel. Allereerst is ergonomie van zeer belangrijke waarde als het gaat om een optimale werkplek. Door de werkplek in te richten volgens de ergonomische richtlijnen, doe je je werknemers en jezelf een groot plezier. De productiviteit van je werknemers zal automatisch omhooggaan wanneer zij het gevoel hebben in een veilige, schone en comfortabele omgeving hun werk te kunnen doen. Als werkgever of als adviseur wil je natuurlijk dat dit te allen tijde op en top in orde is gemaakt. Bij een veilige en gezonde werkomgeving kun je denken aan een bureau dat op de juiste hoogte is afgesteld voor de medewerker. Daarmee voorkom je gezondheidsklachten of klachten aan de spieren en gewrichten. Een juiste zithouding draagt daar tevens ook aan bij. Door de gezondheid op kantoor te stimuleren, zal je zien dat het ziekteverzuim naar beneden zal gaan.

De fysieke werkplek blijft belangrijk

Natuurlijk heeft iedereen het tegenwoordig over de virtuele werkplek. Velen zijn genoodzaakt vanuit huis te werken en hebben afscheid moeten nemen van hun werkplek op kantoor even of gedeeltelijk of zelfs voorgoed. Toch blijkt dat de fysieke werkplek belangrijker dan ooit is geworden. Op kantoor kun je even ontsnappen van thuis. We zitten immers al zoveel thuis. Het is dan zo fijn om even in een andere omgeving te zijn. Het werken in een andere omgeving zorgt voor creativiteit en bovendien kunnen veel medewerkers zich veel beter concentreren dan wanneer zij thuis aan het werk zijn.

Unieke werkplekken geven het gevoel van saamhorigheid

Daarnaast is de werkplek belangrijk omdat dit de medewerkers het gevoel geeft hun eigen plek binnen het kantoor te hebben. Deze werkplek is namelijk naar eigen wens zelf in te richten. Dit maakt iedere werkplek ook uniek. Verder vindt er veel interactie tussen collega’s op kantoor plaats. Deze sociale interactie is een belangrijke reden waarom de werkplek een belangrijke plek heeft ingenomen. Ook dit is weggevallen door het thuiswerken. Dit bij elkaar geeft de medewerkers het gevoel van saamhorigheid. Maar wie zei dat dit alleen op kantoor mogelijk is? Voor veel bedrijven is het thuiswerken de nieuwe norm. Nu we weten dat de werkplek zo belangrijk is voor werknemers omdat deze plek hen een veilig en vertrouwd gevoel geeft, kun je als werkgever eens bekijken hoe deze plek ook thuis te creëren is. Eigenlijk net alsof de desbetreffende medewerker op kantoor werkzaam is, maar dan helemaal ‘coronaproof’ vanuit huis.