Waarom een afdekzeil zeker een aanrader is voor je zwembad

Een afdekzeil voor je zwembad in de zomer

In de zomer lekker genieten van je zwembad? Dan is een transparant zeil of afdekzeil zeker aan te raden. Zo zorg je ervoor dat er in de zomer geen vuil en bladeren in het water terecht zullen komen als je klaar bent met zwemmen. In dit artikel vertellen wij wat het effect van een afdekzeil op je zwembad is, waarom dit zeker aan te raden is en kom je erachter welk soort afdekzeil je het beste voor je zwembad kunt kiezen. Lees snel verder voor meer informatie en tips.

Effect zomerzeil op zwembad

Een afdekzeil voor de zomer leg je over je zwembad heen. Het afdekzeil zorgt er vervolgens voor dat je zwembadwater schoner blijft, van betere kwaliteit is en beter isoleert. Ook biedt het afdekzeil een betere bescherming van het chloor in het zwembadwater. Hierdoor zal het zwembad minder snel afkoelen en bespaar je op de hoeveelheid chloor die je verbruikt. Hier gaan wij hieronder nog wat dieper op in.

Waarom zomer afdekzeil

Waarom is een afdekzeil in de zomer aan te raden? In de nacht koelt het water sterk af. Dit zorgt ervoor dat je overdag minder van je zwembad kunt genieten. Dit kun je echter voorkomen door een afdekzeil op je zwembad te leggen, zodat het zwembadwater tegen de kou beschermd wordt. Ook zorgt het voor schoner water en chloorbesparing. Zonlicht maakt dat het chloor afgebroken wordt. Een afdekzeil kan het zwembad tegen het zonlicht beschermen als je deze niet in gebruik neemt. Des te minder zonlicht je zwembad opvangt, hoe effectiever het chloor je zwembad kan beschermen tegen bacteriën en algen. Dit resulteert weer in een schoner zwembad.

Welk afdekzeil is geschikt voor mijn zwembad?

Ben je benieuwd welk afdekzeil precies geschikt is voor jouw zwembad? Er zijn diverse soorten afdekzeilen, waaronder afdekzeilen voor ronde zwembaden, ovale zwembaden en vierkante zwembaden. Het is belangrijk om de juiste diameter, lengte en breedte te kiezen. Vaak is het ook mogelijk om afdekzeilen op maat te laten maken, zodat je een afdekzeil hebt dat precies bij jouw type zwembad past.

Kies ook voor een afdekzeil

Bekijk online eens welke soort afdekzeilen er zoal zijn en ga op zoek naar een afdekzeil dat precies bij jouw zwembad past of laat er eventueel een op maat maken. Zo weet je zeker dat jouw afdekzeil precies past bij jouw zwembad.