Tips om je auto te beschermen in de zomer

Voor bescherming van je auto in de winter zijn de tips vaak algemeen bekend. Maar wat doe je in de zomer om je auto én je passagiers te beschermen? Ga je bijvoorbeeld op vakantie met de auto? Of ben je van plan veel dagtripjes te maken? Met onze tips ben je goed voorbereid!

  • Houd de hitte buiten

Ondanks dat de meeste auto’s tegenwoordig zijn uitgerust met airco, is het nog steeds van belang om de hitte zoveel mogelijk uit je auto te houden. Je auto is immers niet direct koel als je de airco aanzet en airconditioning kost natuurlijk ook stroom. Zet je auto daarom zoveel mogelijk in de schaduw en gebruik zonwering voor de ramen. Hiermee laat je de zon niet toe in je auto en zul je zien dat het een stuk koeler en aangenamer is.

  • Laat je auto controleren bij de garage

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Laat je auto dan nog eens goed controleren voor je vertrekt. Onderweg wil je niet tegen vervelende verrassingen aanlopen met je auto, al helemaal niet als het voorkomen had kunnen worden. Geef dus duidelijk aan dat je je auto wil laten controleren voor een tocht naar het buitenland.

  • Denk aan jezelf en je passagiers

Je hebt alle spullen ingepakt, je hebt de auto zo koel mogelijk en de auto is gecheckt door de monteur. Kortom, je bent klaar om te gaan, maar helemaal klaar ben je nog niet. Ook tijdens de rit zijn er zaken die je aandacht verdienen, of beter gezegd: personen die je aandacht verdienen. Zorg ervoor dat jijzelf en je passagiers genoeg te drinken hebben als het warm is en gebruik eventueel een waterverstuiver voor extra verfrissing. Pak ook genoeg rust onderweg. Het beste is om elke twee uur minimaal een kwartiertje te stoppen. Dan blijf je scherp en dan blijft je lichaam ook nog een beetje in beweging.

  • Regel een goede autoverzekering

Ook als je je auto hebt laten nakijken voor vertrek kan er altijd nog wat misgaan. Een goede autoverzekering is dan ook onmisbaar. En niet alleen als je op vakantie gaat, maar ook op je oude vertrouwde parkeerplek is schade waarschijnlijker. Alle mensen zijn meer buiten op mooie dagen, dus de kans dat iemand met een fiets tegen je autospiegel aanrijdt of een kind met een bal een deuk in je auto schiet is een stuk groter. Allemaal momenten waarop je een goede verzekering hard nodig hebt. Gelukkig kun je online gemakkelijk je autoverzekering berekenen.