De beste manieren om je vloerkleed schoon te maken en te onderhouden

Een vloerkleed is een mooie toevoeging aan elke kamer. Het kan echter wel een uitdaging zijn om vloerkleden schoon en in goede conditie te houden. Of het nu gaat om dagelijkse slijtage of om vlekken die ontstaan uit kleine ongelukjes, het is belangrijk om te weten hoe je je vloerkleed zo lang mogelijk mooi houdt. In deze blog bespreken we enkele tips die je kunt toepassen op bijna elk vloerkleed.

Regelmatig stofzuigen

De beste manier om je vloerkleed schoon te houden, is door het regelmatig te stofzuigen. Dit verwijdert niet alleen vuil en stof, maar ook andere allergenen die zich in het kleed kunnen ophopen. Probeer minimaal één keer per week te stofzuigen. Zo zorg je ervoor dat je vloerkleed er altijd fris uitziet.

Verwijder vlekken direct

Als er toch vlekken ontstaan op je vloerkleed, is het belangrijk om deze direct te verwijderen. Als je de vlekken laat zitten, worden ze namelijk alleen maar moeilijker om te behandelen. Je kunt hiervoor een speciaal reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor jouw type vloerkleed. We adviseren om eerst het middel te testen op een klein stukje van het kleed om er zeker van te zijn dat het geen schade veroorzaakt.

Laat je kleed professioneel reinigen

Om er zeker van te zijn dat je vloerkleed geen schade oploopt, kun je hem ook laten reinigen door een professional. Professionals reinigen je vloerkleed en verwijderen dieper liggend vuil. Hierdoor zal je vloerkleed er weer als nieuw uitzien. Je bespaart niet alleen tijd als je dit klusje door een professional laat doen. Ook weet je zeker dat het kleed goed gereinigd wordt, omdat professionals beschikken over betere apparatuur.

Ben je geïnteresseerd in een nieuw vloerkleed? VMUS Vloerkleden heeft een uitgebreid assortiment aan vloerkleden die passen bij iedere stijl!