Besparingstips voor jouw reis

De langste dag van het jaar is alweer geweest, wat gepaard gaat met de ingang van de zomer. En die zomer, die gaat dan weer hand in hand met het smeden van tropische en zonnige vakantie plannen. Hoofd legen, nieuwe culturen ontdekken, bijkleuren, soms een sangriaatje te veel… Maar wat als je al deze plannen het liefst ook uit zou voeren, maar het budget er net niet voor hebt? Dat je ook graag wil genieten van zon, zee en strand maar niet weet hoe je dit financieel goedkoop kan aanpakken? Bekijk snel onze besparingstips voor een perfecte vakantie; binnen of buiten Europa!

Besparingstips binnen Europa

Wil je graag binnen Europa op vakantie maar weet je niet zeker of je er genoeg geld voor hebt? Dan heb je geluk. Binnen Europa zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om jouw vakantie zo goedkoop mogelijk te maken en om veel geld te besparen. Het begint al bij de locatie; zie jij een toeristische trekpleister als enige optie als vakantiebestemming, of durf je grenzen te verleggen? Er zijn ook heerlijke andere (warme!) plekken waar je jouw zomervakantie kan vieren, minder bekend maar wel net zo fijn. En doordat deze plekken minder bekend zijn, zijn ze dus ook minder duur! Het vliegen zal hierdoor goedkoper zijn, maar ook de producten in het land zelf. Over vliegen gesproken, wist je dat er onderzoek is geweest naar op welke dag je het best jouw vliegticket kunt boeken? Dit onderzoek wijst uit dat je dit het best op zondagen kan doen; tickets blijken dan goedkoper te worden aangeboden dan op de overige dagen in de week. Wist je dat je op veel plekken binnen Europa ook met een nachttrein kan komen? Vaak vele malen goedkoper dan hoog in de lucht, en als je een treinvaart kan vinden waarin je maar één keer hoeft over te stappen heb je een super relaxte nacht!

Goedkopere opties buiten Europa

Wil je graag een vakantie buiten Europa, maar doe je dit het liefst wel zo goedkoop mogelijk? Ook hiervoor zijn verschillende opties om te besparen. Ten eerste is het natuurlijk verstandig om uit te zoeken welk werelddeel het goedkoopst is; Azië is bijvoorbeeld goedkoper dan de meeste landen in Zuid-Amerika. Daarnaast raden we aan om een creditcard aan te schaffen; meestal kan je met een creditcard goedkoper betalen dan met een pinpas (transactiekosten) (tip: voor het gebruiken van een creditcard betaal je meestal jaarlijkse bijdrage; zorg er dus voor dat je voor je reis de tijd neemt om creditcards te vergelijken). Tot slot adviseren wij ervoor te zorgen dat je je geld niet bij een geldwisselkantoor inwisselt, maar direct geld pint uit een pinautomaat. Wanneer je je geld wisselt bij een kantoor om te wisselen, betaal je hier vaak commissie over; wordt jouw geld dus een stukje minder waard van.