Het digitale visitekaartje: @gmail vs @domeinnaam

Het is als ondernemer in het digitale tijdperk uiteraard van belang om over een website te beschikken. Een website trekt bezoekers aan met als doel om in een dienst, product of in informatie te voorzien. Het in de lucht brengen van een website is onder meer mogelijk met goedkope hosting. Zolang je nog geen website hebt of wilt doorverwijzen vanaf een website, is het echter ook mogelijk om met een digitaal visitekaartje te werken. Voor een professionele uitstraling maakt het daarbij wel verschil of je een @gmail of @domeinnaam gebruikt.

E-mailadres als digitaal visitekaartje

Een visitekaartje bevat doorgaans contactgegevens van een bedrijf. Een eerste indruk blijft in de herinnering achter en de kracht van een professioneel visitekaartje moet dan ook niet onderschat worden. Een @gmail e-mailadres straalt niet direct professionaliteit uit, maar lijkt eerder op een digitaal contactadres voor het gebruik van persoonlijke doeleinden. Een @domeinnaam e-mailadres laat die professionaliteit juist wel zien. Het verdient dan ook de voorkeur om als bedrijf bij het gebruikmaken van een digitaal visitekaartje de keuze te maken voor een @domeinnaam e-mailadres.

Digitaal visitekaartje in stijl

Een zelfgekozen e-mailadres maakt het mogelijk om een zakelijke indruk achter te laten met een digitaal visitekaartje. Vooral als het digitale visitekaartje wat dat betreft helemaal in stijl is. Daar maak je namelijk pas echt indruk mee. Een zakelijk mailadres biedt bovendien meerdere voordelen. Zo is het veel gemakkelijker om e-mailverkeer te onderscheiden in privémail en in zakelijke mail. De berichten lopen dan niet door elkaar heen en de mailbox blijft daarom ook een stuk overzichtelijker. Er zijn veel bedrijven die dagelijks met grote hoeveelheden mailverkeer te maken krijgen. Dan is het lastig om te de privézaken van zakelijke berichten te onderscheiden als beide door elkaar lopen.

Bovendien vergroot dat de kans dat je per ongeluk een zakelijke mail verwijderd in de veronderstelling dat het wellicht een privémail is. Zo is er ook het voordeel dat het digitale visitekaartje leidt tot de mogelijkheid om in de zakelijke mail met mappen structuur aan te brengen. Bijvoorbeeld door berichten op opdrachtgever of op klant of op periode op te bergen in mappen. Overigens vervaagt wat dit voordeel betreft het onderscheid wel tussen @gmail en @domeinnaam, want beide mailservers voorzien uiteraard in het structureren van berichten in mappen.

Webmail

Mocht je nog geen website hebben met uniek mailadres of bezoekers van je domeinnaam willen doorverwijzen naar een apart mailadres dan biedt webmail daarvoor uitkomst. In het licht van een professionele uitstraling is het namelijk minder geschikt om een @gmail adres te gebruiken. Een @domeinnaam adres is zakelijk gezien beter. Mail hosting biedt dan met een @domeinnaam meerdere voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om inkomende mail door te sturen naar een inbox die al bestaat. Ook zijn bezoekers van een domein, als je al een website hebt, door te verwijzen naar een website die al bestaat. Bijvoorbeeld vanaf een domeinnaam met .com extensie naar een website met een .nl extensie. Om van webmail gebruik te maken is het nodig om de beschikking over een domeinnaam te hebben.