Het belang van ERP software binnen de retail sector

Veel ondernemers kunnen niet meer zonder ERP software. Zeker binnen de retail sector, waar de concurrentie vaak moordend is, kan Enterprise Resource Planning een belangrijk verschil maken en de concurrentiepositie van uw bedrijf verbeteren. In deze blog willen we het dan ook graag hebben over het belang van ERP software binnen de retail sector.

Retail sector: een dynamische markt vol ontwikkelingen, hypes en tendensen

De retail sector is een zeer dynamische markt waar ontwikkelingen, hypes en tendensen elkaar snel opvolgen. Naast dat klantbehoeftes voortdurend veranderen, zijn klanten ook een tikkeltje verwend geraakt en hierdoor veeleisend geworden. De concurrentie is zo hevig dat het erg belangrijk is om uw bedrijf goed te positioneren, zodat de klant voor uw bedrijf kiest en niet voor een ander. Biedt een concurrent een lagere prijs of een betere service? Dan is een overstap zo gemaakt. Tegenwoordig is het niet meer voldoende om uit te blinken in kwaliteit, snelheid of gemak, maar verwacht een klant dit allemaal en wel tegelijkertijd.

Krijg grip op de situatie met ERP software

Nu tijden veranderen, is het steeds moeilijker om grip op de situatie te houden. Voor retailers is het van essentieel belang om zoveel mogelijk informatie over de klant te vergaren. Hoe zien de klantprofielen eruit? Wat willen klanten kopen en wat moet uw bedrijf bieden om de concurrentie voor te blijven? Data speelt hierbij een sleutelfactor. Door data te verzamelen en grondig te analyseren, kunnen beslissingen worden genomen die het bedrijfsresultaat ten goede komen. ERP software is een handig computerprogramma dat dit mogelijk maakt. Met ERP software krijgt u inzicht in de verschillende processen binnen uw bedrijf, waaronder ook de verkoop. En kunt u tijdig (bij)sturen wanneer nodig.

ERP software voor de retail sector

ERP software die veel gebruikt wordt binnen de retail sector is Microsoft Dynamics 365 Business Central, voorheen ook wel beter bekend als Microsoft Dynamics NAV of Navision. Dit is Enterprise Resource Planning software ontwikkeld en uitgebracht door Microsoft. Microsoft Dynamics 365 Business Central maakt onderdeel uit van de Microsoft Dynamics 365-productfamilie waartoe ook andere cloud-based applicaties zoals Office 365 behoren. Business Central is praktisch en gebruiksvriendelijk en biedt de flexibiliteit die uw bedrijf nodig heeft in een markt waarin ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf van een specialist

Heeft u nog vragen over retail ERP software of wilt u graag persoonlijk advies ontvangen van een specialist? Op tcog.nl vindt u meer informatie en kunt u tevens een gratis adviesgesprek inplannen