Beter vindbaar zijn voor potentiële website bezoekers? Wij hebben 3 SEO tips voor beginners!

SEO staat voor Search Engine Optimization en is een overkoepelende naam voor alle activiteiten rondom een beter vindbare website voor zoekmachines. Dat klinkt nog breed en dat is het ook. Want onder SEO vallen ruim 200 verschillende factoren die meewegen voor goede vindbaarheid. In deze blog hebben we een 3 tips op een rijtje gezet die jij toe kunt passen om je content te optimaliseren!

Doe zoekwoordenonderzoek

Als je bezig gaat met het optimaliseren van je content is er één stap waar je eigenlijk niet omheen kunt. Namelijk het doen van zoekwoordenonderzoek. Zoekwoorden zijn woorden gerelateerd aan jouw product, dienst of website en die dus relevant voor jou zijn. Als jij vintage gitaren verkoopt dan kan één van je zoekwoorden bijvoorbeeld ‘vintage gitaar’ zijn. Als je dit zoekwoord dan meerdere keren verwerkt in de teksten op jouw website, ziet Google dat en die bepaald dan dat jouw website relevant kan zijn voor de persoon die op Google ‘vintage gitaar’ zoekt.

Er wordt ook nog onderscheid gemaakt in long-tail en short-tail zoekwoorden. Op korte zoekwoorden zit vaak veel zoekvolume en daar wordt dus veel naar gezocht, daar komt dat bij kijken dat er meer concurrentie is. Soms is het dus verstandiger om je te focussen op een long-tail zoekwoord. In het geval van de vintage gitaren webshop kan dat dan bijvoorbeeld ‘online vintage gitaar kopen’ zijn. Er zijn dan misschien minder mensen die dat opzoeken, maar omdat er minder concurrentie is, is de kans groot dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan met je webshop.

Verleidelijke titels

Als je je hoofd zoekwoord gevonden hebt raden we je aan om deze te verwerken in de titel en URL van je pagina. De titel en URL zijn namelijk te zien voor de potentiële website bezoekers op de zoekresultatenpagina. Je wilt hun aandacht trekken, zorg dus dat je een verleidelijke titel hebt zodat jouw website lekker opvalt!

Plaats interne links op je site

De laatste tip die we voor je hebben is: plaats interne links die leiden naar andere pagina’s of blogs op jouw website. Dit zorgt er namelijk voor dat de bezoekers langer op je website zullen blijven en daarnaast ziet Google jouw website dan als relevantere website en dat wordt beloond met een hogere positie in de zoekresultaten!

SEO uit handen geven

Zoals we eerder benoemden zijn er ruim 200 verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden als het gaan om zoekmachine marketing. Niet zo gek dus als je dit niet allemaal zelf wilt of kunt doen. Gelukkig is er de mogelijkheid om de SEO uit te besteden aan online marketing bureau Traffic Today! Zij nemen het werk voor je uit handen en zorgen samen met jou voor het beste resultaat.