4 voordelen van e-mailmarketing

E-mailmarketing is al jarenlang een populaire vorm van marketing, die nog steeds veel gebruikt wordt. En dat is niet voor niets. E-mail marketing heeft namelijk veel voordelen, zoals goede meetbaarheid, het snel bereiken van de doelgroep en het leidt verkeer naar de website. Ben je benieuwd wat deze voordelen inhouden? Lees dan verder en kom erachter!

  • Goed te meten

Een groot voordeel van e-mailmarketing is dat je gemakkelijk de resultaten kunt meten. Bij e-mailmarketing kun je jouw resultaten meten via de standaard maatstaven, zoals openingsratio, klikratio en uitschrijvingen. Door deze resultaten te monitoren, krijg je een goed inzicht in de interesses van jouw klant. Je kunt namelijk zien hoe lang ze naar bepaalde onderwerpen kijken en welke linkjes ze aanklikken.

  • Goedkope optie

Op sociale mediakanalen moet je een groot budget hebben om te kunnen adverteren en op te vallen. E-mail daarentegen is in eerste instantie gratis. Een gratis e-mail is vaak niet aantrekkelijk voor potentiële klanten en zal niet voor verkeer naar de website zorgen. Voor een klein bedrag kun je een mooie vormgegeven mail opstellen. Vergeet hierbij niet gebruik te maken van foto’s en kleur. Foto’s en kleur trekken namelijk de aandacht van potentiële klanten.

  • Snelle manier de doelgroep bereiken

Een mail is een snelle manier om de doelgroep te bereiken. Als je een goede mail hebt opgesteld, kun je deze naar een grote groep mensen sturen. Hiermee bereik je dus veel mensen tegelijkertijd met realatief weinig moeite.

  • Verkopen generen

In een mail naar een potentiële klant kun je gemakkelijk linkjes zetten. Potentiële klanten kunnen dan op het product klikken en worden direct naar jouw website gestuurd. Met een e-mailbericht leid je dus verkeer naar je website. Om meer verkeer naar de website te leiden, kun je gebruik maken van een call to action. Een call to action vertelt de klant wat hij moet doen. Als de klant eenmaal is aangekomen op de website, moet je de klant nog wel overtuigen om een aankoop te doen.

Laat je adviseren over de mogelijkheden!

Ben je enthousiast geworden over de voordleen van e-mailmarketing? Maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Neem dan een kijkje op de website van Iclicks en laat je adviseren over de mogelijkheden. De werknemers van dit online marketing bureau kunnen jou helpen met het online groeien van jouw bedrijf! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden!