Realiseer jouw kantoor

Een nieuw kantoor of een verbouwing is een grote stap voor vele ondernemingen. Je wilt ervoor zorgen dat niemand in principe last heeft van de eventuele verhuizing of verbouwing. Zelfs de medewerkers van het kantoor zelf moeten weinig kunnen merken. Maar hoe ga je hierbij te werk? Wij helpen jou graag bij het realiseren van jouw nieuwe kantoor.

Ontwerpen

Het ontwerp is een belangrijk bij het realiseren van een nieuw kantoor. Waarschijnlijk ga je de bouw van het kantoor niet zelf doen en geef je dit uit handen. In het onderwerp moet dus duidelijk naar voren komen hoe jij je kantoor ingericht wilt hebben. Hierbij kunnen de verschillende medewerkers betrokken worden. De medewerkers zijn immers werkzaam op het kantoor, hun mening zal dus een grote rol spelen bij het ontwerp. Houd ook rekening met de uitstraling van jouw kantoor. Wellicht worden er veel klanten ontvangen op het kantoor, dus zorg voor een open sfeer, zodat iedereen zich welkom voelt op jouw kantoor. Het is natuurlijk mede afhankelijk van het type organisatie. Wil jij graag advies tijdens het ontwerp? Neem dan contact op met Kato Kantoorinrichting voor meer organisatie.

Bouwen

Als het ontwerp klaar is, dan kan de bouw of verbouw van start gaan. Door middel van een duidelijk ontwerp creëer jij duidelijkheid bij de uitvoering van de bouw. Bij een nieuwbouw zullen de medewerkers waarschijnlijk weinig meekrijgen van de nieuwbouw. Wellicht kan je de geïnteresseerde medewerkers tussendoor een kijkje laten nemen voor de betrokkenheid, maar ze zullen tijdens hun kantooruren gewoon door kunnen werken op het kantoor. Tijdens een verbouwing kan het zijn dat de medewerkers meer overlast ervaren. Je kunt ervoor kiezen om de verbouwing plaats te laten vinden in een vakantie. Indien jouw sector niet beschikt over een vakantie, dan kan je ervoor kiezen om het eventueel in de avonduren of weekenden te laten doen. Stem met de verschillende betrokkene hoe jij dit gaat inrichten.

Opleveren

Het nieuwe kantoorpand zou stralen na een verbouwing of een nieuwbouw. Wanneer de verbouwing klaar is, kan iedereen haar bestemde plek gaan inrichten en vervolgens de werkzaamheden voortzetten. Het kan ook zijn dat de medewerkers dezelfde plekken behouden en dat er enkel is uitgebreid met stilte ruimtes. De huidige medewerkers op het kantoor zullen dan weinig verschil ervaren. Bij een nieuwbouw dient er ook verhuist te worden. Je kunt ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen jou helpen met het verhuizen. Een verhuisbedrijf brengt redelijk wat kosten met zich mee, dus kijk of eventueel personeel van het kantoor jou kan helpen met de verhuizing van de verschillende materialen. Wanneer de medewerkers na een tijdje hun plek hebben gevonden, loopt het proces beter als nooit te voren.