Lening aanvragen voor je onderneming

Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten? Het starten van je eigen bedrijf is altijd een spannende stap, vooral als je dit voor de eerste keer doet. Je hebt voor het starten van een onderneming natuurlijk geld nodig. Het opzetten van een website, het kopen van een auto, inkopen van goederen en de marketing van je onderneming. Dit zijn allemaal zaken die veel geld kosten en als startende ondernemer kan het zijn dat je weinig budget hebt.

Veel starters willen daarom een lening aanvragen, maar dit kan ingewikkeld zijn. Het aanvragen van een lening kost tijd en als je het verkeerd doet ook veel geld. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je geld kunt lenen voor je onderneming.

Voorbereiding

Het belangrijkste onderdeel bij het afsluiten van een zakelijke lening is de voorbereiding. Het is van belang dat je een duidelijk plan maakt waarin je een schatting maakt van het bedrag dat je nodig hebt. Je wilt namelijk niet meer lenen dan je nodig hebt, zo kost dit namelijk extra geld. Voordat je een lening aanvraagt moet je hiervoor natuurlijk een aanbieder vinden die aansluit op je wensen. Op het internet kun je deze aanbieders makkelijk met elkaar vergelijken. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar de looptijd van de lening, maar ook naar de eisen van het aanvragen. Een ander belangrijk aspect zijn de eenmalige kosten van een lening. Je wilt controleren wat de totale kosten voor de lening zijn en wat de kosten van de lening zijn per maand. Zijn er boetes voor vervroegd aflossen? Hoe snel wil je het geld hebben? Dat zijn allemaal zaken waar je informatie over wilt hebben bij het zoeken van een aanbieder.

Lening aanvragen werkwijze

Wanneer je een lening aanvraagt bij een reguliere bank kan het zijn dat het lang duurt. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het uitlenen van geld aan andere bedrijven zijn een stuk sneller. Zo moeten bij een gewone bank veel documenten ingeleverd worden om te laten zien dat je voldoet aan de voorwaarden. Heb je dit gedaan? Je kunt dan nog eens weken wachten voordat je het kunt zien of het goedgekeurd is. Via andere bedrijven gaat dat proces een stuk sneller en ontvang je het geld binnen enkele werkdagen. Het verschilt natuurlijk wel per aanbieder, maar over het algemeen is het geen probleem als je voldoet aan de voorwaarden.

Bij het aanvragen van een zakelijke lening bij bedrijven heb je altijd een jaarrekening nodig. Daarnaast heeft het bedrijf informatie nodig over je omzet en hoelang het bedrijf al bestaat. Ze kunnen op deze manier bepalen of je voldoet aan de voorwaarden en gebruik kunt maken van de lening.

Heb je eindelijk een aanbieder gevonden die je een zakelijke lening kan geven? Zorg ervoor dat je het maandelijks op tijd terugbetaald. Doe je dat niet? Dan kan het zijn dat je in de problemen komt met de aanbieder en hierdoor kun je diep in de schulden komen.