Grote pakketten versturen? Zo doe je dat!

Pakketjes komen in allerlei soorten en formaten. Van brievenbuspakjes en kleine pakketjes tot reusachtig grote en zware pakketten die van de ene kant van het land naar de andere (of misschien zelf wel het buitenland) verstuurd moeten worden. Brievenbuspakjes en kleine pakketjes heb je zo aan de koeriersdienst meegegeven. Voor grote pakketten ligt dit toch net even anders. Je kunt je grote pakket niet zomaar in de handen duwen van iedere willekeurige vervoerder. Maar hoe moet je dan die grote pakketten versturen? Dat lees je hieronder.

Een vervoerder zoeken die jouw formaat pakket accepteert

Je kunt natuurlijk geheel zelfstandig op zoek gaan naar een koeriersdienst die ook zware en grote pakketten vanaf een bepaalde afmeting accepteert. Na veel uitzoekwerk zul je uiteindelijk toch helaas tot de conclusie komen dat het allemaal moeilijker is dan gedacht. Veel koeriersdiensten hanteren namelijk een maximum aantal kilo’s waardoor jij jouw zware, grote pakket niet met die ene vervoerder kunt versturen. Koeriersdiensten die die optie wél aanbieden rekenen vaak torenhoge verzendkosten. Zelf zit je hier niet op te wachten maar je wilt die verzendkosten natuurlijk ook niet doorberekenen aan de klant want de kans is dan groot dat hij of zij er vanaf zal zien. Maar wat moet je dan? Shops United is het antwoord.

Dankzij Shops United zit jij niet meer in je maag met die grote pakketten

Shops United is jouw redder in nood wanneer je grote pakketten moet versturen. Of jouw zending nu bestemd is voor een adresje op de Veluwe of een lange weg moet afleggen bijvoorbeeld naar Scandinavië, dat maakt allemaal helemaal niks uit. Via dit handige platform kun je grote pakketten versturen naar zowel het binnenland als het buitenland. DHL, PostNL en Brenger zijn drie namen van koeriersdiensten die de bezorging van grote pakketten in Nederland verzorgen. Voor Scandinavië wordt gebruik gemaakt van de koeriersdienst Budbee en voor de rest van de wereld zal jouw grote pakket verstuurd worden met DHL Express. Zelfs een hele pallet verzenden met een maximale hoogte van twee meter is gewoon mogelijk met DHL Europlus Pallets of DSV. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een gratis account aanmaken op de website.

Profiteer van scherpe verzendtarieven

Met een gratis account aanmaken bedoelen we ook echt gratis. Er zijn hier namelijk geen kosten, zoals een aansluittarief of abonnementskosten bijvoorbeeld, aan verbonden. Daarnaast profiteer je van scherpe verzendtarieven. Dit komt omdat je kunt meeliften op het pakketvolume dat al is opgebouwd door meer dan 3.500 tevreden webwinkels die allemaal zeer te spreken zijn over dit verzendplatform. Heb je niks verzonden? Dan betaal je ook helemaal niks! Dit is het no cure, no pay principe dat gehanteerd wordt. Je betaald pas op het moment dat je daadwerkelijk een pakket hebt verzonden. Er wordt dan ook aan de hand van scanmomenten gefactureerd. Pakketten verzenden was nog nooit zo goedkoop en makkelijk! Ook de grotere pakketten niet.