4 vragen over het ontwikkelen van een website met Wordpress!

Websites worden op verschillende manieren ontwikkeld. Er zijn eigenhandige methodes waarop dit kan, maar er zijn ook hulpmiddelen voor. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn WordPress en Wix. In sommige gevallen is het veel voordeliger om deze hulpmiddelen te gebruiken. In deze blog behandelen we een aantal vragen over het ontwikkelen van een website met WordPress. Zo ontdek je wellicht of dit een optie is voor de ontwikkeling van jouw toekomstige website. Lees verder en laat je overtuigen!

Wat is WordPress?

WordPress is een online systeem, waarmee je uitgebreid jouw website kan beheren en verschillende functionaliteiten aan kunt toepassen. Het staat bekend als een systeem waarmee makkelijk te werken valt. Door middel van kiezen en klikken kan je gemakkelijk jouw website van kaal naar vol vullen met allerlei interessante functies. Zo zou je, door middel van WordPress, zelfs een webshop kunnen ontwerpen.

Is WordPress duur?

Je kan binnen WordPress zelf een website ontwikkelen, maar je jouw website ook laten hosten via WordPress. Beide opties zijn gelukkig niet duur! Het huren van een domein hoeft maar enkele euro’s per maand te kosten. Vervolgens kan je kosteloos werken binnen WordPress. Door een domein te huren, koppel jij je website aan een host. Deze zorgt vervolgens voor veilige en snelle hosting van jouw website.

Waarom WordPress hosting?

Er zijn een aantal interessante redenen om te kiezen voor WordPress hosting. Het is ten eerste erg goedkoop en gebruiksvriendelijk. Daarnaast is WordPress een gevestigde naam op het web. Daarom is de kans groot dat dit een positief effect heeft op de leads van jouw WordPress website. Ook zijn veel providers gewend om met WordPress te werken. Hierdoor weten beheerders beter welke plug-ins ze moeten toepassen bij bepaalde activiteiten, zoals bij caches. Dit zorgt voor hogere prestaties en meer efficiëntie.

Is WordPress hosting geschikt voor mijn website?

Tegenwoordig zijn er talloze webbouwers, zoals Best4U, die websites vanuit WordPress ontwikkelen en beheren. Om te ontdekken of dit iets voor jou is, adviseren wij je om een webbouwer, of meer, te benaderen. Zo kom je erachter of dit proces geschikt is voor jouw toekomstige website!