3 tips om voortaan je tijd beter te managen

Zo kun je jouw tijd beter managen

Vind je time management lastig? Met jou zijn er nog vele anderen die het lastig vinden om hun tijd goed in te delen. Hoe kun je meer halen uit de tijd die je hebt? Wij zetten drie tips voor je op een rijtje, zodat je straks precies weet hoe je jouw tijd optimaal kunt benutten. Lees snel verder voor onze drie handige tips.

1. Prioriteiten stellen

Prioriteiten stellen. Het is iets wat niet vanzelf gaat, maar wel mogelijk is. Hiervoor moet je de juiste keuzes maken. Dit betekent duidelijk hebben waar jij je tijd aan wilt besteden en duidelijk hebben waar je juist geen tijd aan wilt besteden. Wil je dit in de praktijk makkelijker kunnen doen, dan heb je o.a. een overzicht nodig over alles wat je nog te doen staat. Hiervoor kun je het beste een lijstje of een to-do overzicht maken. Sta 10 minuten per dag stil om je prioriteiten voor de volgende dag te overdenken, zodat je jouw dag rustig kunt afsluiten en weet waar je de volgende dag aan toe bent. Je kunt ook een prioriteiten filter maken. Hierbij maak je een volgorde van wat je het belangrijkst vindt naar minder belangrijk en werk je zo je prioriteitenlijst af.

2. Zeg eens wat vaker ‘nee’

Wanneer je telkens ‘ja’ zegt op al die projecten, zullen de verplichtingen zich blijven opstapelen. Dit zorgt ervoor dat je telkens weer druk bent en misschien ben je zelfs bezig met dingen die je helemaal niet leuk vindt. Om de regie in je leven terug te krijgen, kun je dan ook beter wat vaker ‘nee’ zeggen. Bekijk kritisch wat de meest tijdslurpende verplichtingen in je leven zijn en hoe je je hierbij voelt. Voel je enthousiasme of blijft dit gevoel afwezig? In dat geval is het beter om ‘nee’ te zeggen en je kostbare tijd te steken in zaken die wel jouw enthousiasme hebben.

3. Volg een time management training

Een time management training is altijd aan te raden. Je leert zo hoe je meer overzicht krijgt en meer structuur in je werk en werkdag kunt aanbrengen. Ook is het een goede manier om meer grip te krijgen op de dagelijkse hectiek en een oplossing te vinden voor jouw uitdagingen op het gebied van time management.

Wil jij aan de slag met time management? Maak dan gebruik van onze tips. Wij wensen je veel succes!