Zo haal je je voordeel uit de coronacrisis

Ben je het coronavirus na al die maanden helemaal beu? Begrijpelijk, maar toch zijn we er nog lang niet van af. Je hoort de leus al maanden: alleen samen krijgen we corona onder controle. Wat er allemaal wel niet veranderd is en nog steeds niet mogelijk is door de verscherpte maatregelen; je zou er moedeloos van worden. Dat je nog veel thuis moet en zal gaan zitten, is een feit. Dat je je daarbij neer moet leggen, is een ander. Alleen jij bepaalt hoe je met deze crisis omgaat! Bij de pakken neer gaan zitten heeft geen zin; het brengt je in ieder geval niet veel goeds. Kijk daarom naar de positieve kanten van deze pandemie.

Iedere dag biedt je nieuwe kansen

Wellicht maak je ieder jaar een lijstje met je goede voornemens. Maar waarom zou je steeds wachten om deze doelen pas te gaan realiseren in januari als je iedere dag de mogelijkheid hebt het roer om te gooien? Maak daarom vandaag nog dat lijstje met dingen die je graag wil bereiken. Dit kunnen veel verschillende dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan omdat je nu het gevoel hebt niet meer op je plek te zitten. Dit is een vrij grote stap om te nemen. En toch: als je iets echt graag wil bereiken, je inzet en erin gelooft, dan zal je zien dat alles mogelijk is. Zelfs in tijden als deze met veel beperkingen.

Zet je beste beentje voor

Je kunt het natuurlijk ook op kleinere aspecten in je leven betrekken. Doordat je veel thuis zit, en ‘zitten’ vaak letterlijk wordt genomen, wordt het nu eens tijd veranderingen in te brengen. Je kunt iedere dag beginnen met een wandeling te maken van een half uur. Dit kun je steeds verder uitbreiden. Op die manier ben je gezond bezig en maak je ook nog eens je hoofd leeg, bijvoorbeeld na een drukke en hectische werkdag. Daarnaast is het mogelijk je in te zetten voor goede doelen. Denk aan eenzame ouderen die zich in deze periode extra alleen voelen. Schrijf bijvoorbeeld een mooi kerstkaartje voor hen of breng deze persoonlijk bij hen langs. Misschien ken je wel mensen waarvan je weet dat die zich eenzaam voelen. Deze coronatijd – maar zeker ook de tijd daarna – is een mooi moment om deze mensen, natuurlijk op gepaste afstand, in het zonnetje te zetten. Dit hoeven geen grote gebaren te zijn, ze zijn al dankbaar als je er bent. Verder kun je lokale ondernemers steunen door maaltijden of tegoedbonnen te bestellen bij je favoriete restaurants. Op deze manieren zal jij voordeel halen uit deze crisis.