Welke provincies zullen komende zomer zeer in trek zijn?

Het lijkt erop dat we na een deprimerend jaar in Coronatijd nog steeds niet naar onze geliefde vakantiebestemming kunnen in het buitenland. Ook wordt voor nu geadviseerd in eigen land op vakantie te gaan. Net zoals vorig jaar een groot deel van de Nederlandse bevolking deed. Tot op heden is ook Nederland voor de Duitsers en Belgen verboden terrein. Naar verwachting gaan we komende vakantieperiodes minder buitenlandse toeristen tegenkomen op de autosnelwegen en in populaire vakantiebestemmingen. Dus voor de vakantiebranche, en daar bedoelen we de niet de grote touroperators en reisorganisaties die zich richten op buitenlandse reizen, zou dit weer een goed jaar kunnen worden. Zit jij nu ook met de handen in het haar waar je komende vakantieperioden, zoals Pinksteren en Hemelvaart of in de zomervakantie heen moet? Lees dan verder en laat je inspireren. We lichten enkele provincies toe die onder Nederlanders zeer geliefd zijn.

Zeeland

Met name de hele Noordzeekust van Nederland is altijd zeer in trek bij Nederlandse vakantiegangers. Dat begint in Noord-Holland tot aan Zuid Holland. Maar gaat verder in Zeeland. Zeeland is daarentegen toch een klasse apart. Voor strandliefhebbers zit je hier zeer goed. Waarom? Doordat de stranden van Zeeland zeer schoon en veilig zijn, jaarlijks worden ze ervoor geprezen. De stranden zijn daarnaast breed opgezet, zodat ze de drukte tijdens mooie zomerdagen goed aan kunnen. Dagelijks worden de stranden schoongemaakt en heeft de provincie ook de meeste zonuren van Nederland. In combinatie met de steeds warmer wordende zomers zit u hier zeker goed! Steden als Domburg, Breskens, Veere, Cadzand Bad en Burgh-Haamstede zijn zeker plekken die je in de gaten moet houden. Of het nu een camping is waar wilt verblijven, kiezen ook veel gasten om een van de vele huizen huren in Zeeland.

Gelderland en de Veluwe

Voor de natuurliefhebbers is dit de provincie to go. Met prachtige statige bossen, natuurgebieden en vakantiebestemmingen tussen of in de bossen, is de Veluwe zeer geschikt voor gasten die graag in de natuur zijn. Ook voor kinderen zie je veel vakantieparken die ingericht zijn om de kleintjes goed te vermaken en te spelen in de bossen. Lekker klimmen, klauteren en ravotten, dat kan hier prima! Ook buiten de vakantieparken en campings om kun je je zeker vermaken. Kies voor een dagje in de grote stad, zoals Apeldoorn, Nijmegen, Deventer of Arnhem. Lekker shoppen, sightseeing of een terrasje opzoeken. Of een dagje pret- of dierenpark die de provincie Gelderland rijk is. Meer van de omgeving zien? Kies dan voor Nationaal Park De Hoge Veluwe of de Veluwezoom. Ben je lekker met zijn tweeën op vakantie en houden jullie van wandelen en fietsen? Kijk dan eens naar de regio Achterhoek. Maak prachtige routes te voet of te fiets waarbij je langs statige landgoederen en kastelen fietst. Deze regio staat hier namelijk bekend doordat vele landheren hier grote huizen lieten bouwen in de dichte bossen.

Friesland

Vorig jaar zag de provincie Friesland haar toerisme toenemen en dan met name onder Nederlandse toeristen. Veel Nederlanders ontdekken de prachtige waterrijke provincie Friesland. Vakanties rondom de Friese Meren, zoals het Tjeukemeer, Sneekermeer en het Slotermeer. Lekker aan watersport doen! Eigen bootjes werden meegenomen of er werden in de omgeving bootjes gehuurd om lekker het water op te gaan tijdens warme zomerdag. Maar ook De Alde Feanen was zeer in trek bij fietsers en wandelaars. Mooie en lange tochten door het bos, landerijen en het water waarbij je met pondjes naar de andere kant moet, waren erg in trek. Bekende dorpen en plaatsen waren dan ook Delfstrahuizen (Tjeukermeer), Akkrum (Sneekermeer) en Earnewald. Meer richting het noorden vind je het dorp Burgum aan het Burgumermar, ligt een nieuw en prachtig vakantiepark. Iets voor u? Natuurlijk kun je ook een vakantie vieren op een van de vier Waddeneilanden die de provincie rijk is. Vanuit Harlingen, Holwerd en Lauwersoog kunt bereiken. Maar ook voor een kort dagje is een Waddeneiland bezoeken iets wat je zeker doen moet als je je vakantie doorbrengt in Friesland!

Vakantiehuis boeken in een van de provincies?

Via heerlijkehuisjes.nl kun je heerlijkehuisjes vinden in een van deze prachtige provincies. Op de website vind je een ruim aanbod van vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, chaletjes, en vakantieparken vinden om jullie heerlijke vakantie te plannen! Kijk naar de beschikbaarheid, want de bezetting neemt behoorlijk toe in de zomerperiode! Heerlijkehuisjes.nl is al meer dan 20 jaar actief in de vakantiehuisverhuur en worden er gemiddeld 500.000 nachten geboekt. Neem eens een kijkje in ons huidige aanbod. Want naast deze drie provincies, zijn er veel vakantiehuizen te vinden in de rest van Nederland.