Verkoopproces van uw bedrijf: Hoe verloopt het?

Als eigenaar van een bedrijf kunt u op een punt komen waar u uw bedrijf wilt verkopen. Dit kan verschillende redenen hebben. U wilt bijvoorbeeld een nieuw avontuur aangaan, u wilt met pensioen gaan of u heeft simpelweg een aanbod gekregen wat u niet kan afslaan. Het verkopen van uw bedrijf is geen gemakkelijke taak en vereist een goede voorbereiding en expertise. In deze blog geven we u een overzicht van een gemiddeld verkoopproces.

Bidbook en waardebepaling

Voordat een bedrijf op de markt gezet wordt, wordt een bidbook gemaakt. Hierin staat alle informatie van een bedrijf beschreven. Enkele voorbeelden van wat hierin staat is informatie over bedrijfsactiviteiten, personeel en klanten. Vervolgens wordt er een waardebepaling van het bedrijf gedaan. De waarde wordt bepaald door middel van beschikbare financiële cijfers en de positie van de onderneming in de markt. Deze waarde is slechts een indicatie en kan veranderen tijdens het verkoopproces.

Longlist en benaderingen

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is het maken van een longlist. In deze stap van het proces wordt een zoekprofiel opgesteld met geschikte kopers. Zo kan beslist worden of het bedrijf beter past bij andere strategen, investeerders met aanpalende deelnemingen of MBI’ers met veel ervaring binnen de branche. Zodra een geschikte kopers is uitgekozen, kan deze worden benaderd.

Meetings

Als beide partijen geïnteresseerd zijn, zullen ze een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Op deze manier wordt contractueel vastgelegd dat er zorgvuldig en discreet zal worden omgegaan met ontvangen informatie. Daarnaast worden er meetings gepland om ervoor te zorgen dat zowel koper als verkoper alle informatie kan krijgen. Na deze managementmeetings kunnen er biedingen gedaan worden en worden de gemaakte principeafspraken vastgelegd in de vorm van een intentieovereenkomst.

Due diligence

Een due diligence onderzoek wordt uitgevoerd voor een bedrijfstransactie plaatsvindt. In dit onderzoek worden verschillende aspecten van een bedrijf geëvalueerd, zoals de financiële en juridische aspecten. Door middel van dit onderzoek kan de koper meer informatie krijgen over het te kopen bedrijf. De koper kan op deze manier een betere beslissing maken over de koop van het bedrijf.

Afronding

Als alle uitkomsten zijn doorgenomen kan er onderhandeld worden over een definitieve koopovereenkomst. Hier staan alle uitgewerkte afspraken in die al gemaakt zijn en er worden eventuele nieuwe bepalingen toegevoegd. Tenslotte wordt de koopovereenkomst vastgelegd en de koopsom betaald. Hiermee is de transactie afgerond en dit betekent dat er wat te vieren valt.

Wilt u uw eigen bedrijf verkopen? Marktlink stelt een gepersonaliseerd verkoopadvies voor u op en beantwoordt al uw vragen als het gaat over het kopen of verkopen van uw bedrijf.