Tips voor het opnieuw inrichten van je magazijn met magazijnstellingen

Ben je van plan om je magazijn opnieuw in te richten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog geven we enkele handige tips om je magazijn efficiënt en overzichtelijk in te richten. Een goed ingericht magazijn zorgt immers voor een hogere productiviteit, vermindert het risico op ongevallen en bespaart je heel wat tijd en geld. Een belangrijk element in de inrichting van je magazijn zijn magazijnstellingen. We leggen je uit wat de beste opties zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste magazijnstellingen.

Eerst en vooral is het belangrijk om een inzicht te krijgen in wat je wil opbergen in je magazijn. Op basis hiervan kun je bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt, welke afmetingen je nodig hebt en hoe je je magazijnstellingen het beste kan indelen. Bij het indelen van je magazijn kun je ervoor kiezen om te werken met rijen van magazijnstellingen, maar ook een traditionele opstelling waarbij de goederen op de grond worden geplaatst. Zorg ervoor dat de stellingen op een overzichtelijke manier georganiseerd worden.

Bij het kiezen van magazijnstellingen moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het gewicht van de producten die je wil opbergen in je magazijn. Magazijnstellingen zijn namelijk gemaakt voor een bepaalde belasting. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welk type magazijnstellingen het beste past bij je magazijn en de producten die je wil opslaan. Zo zijn er onder andere legbordstellingen, palletstellingen en draagarmstellingen. Vergeet ook niet om na te gaan of de stellingen bestand zijn tegen vocht of temperatuurschommelingen als dat nodig is. Je kunt ook kosten besparen door gebruikte stellingen van Trading Together te kopen!

Een ander belangrijk punt bij het inrichten van je magazijn is om na te denken over de veiligheid. Monteer je magazijnstellingen daarom altijd op een stevige ondergrond en zorg ervoor dat ze correct zijn verankerd aan de muur. Maak ook gebruik van de juiste accessoires zoals stootbumpers en hoekbeschermers om beschadiging van de stellingen en producten te voorkomen. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat er veilig gewerkt kan worden rondom de magazijnstellingen.

Tot slot moet je er ook voor zorgen dat de gangpaden in het magazijn breed genoeg zijn om vlot te kunnen werken. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de efficiëntie. Werknemers moeten zich vrij kunnen bewegen tussen de magazijnstellingen en moeten de producten gemakkelijk kunnen vinden. Zorg er daarom voor dat de lay-out van je magazijn afgestemd is op de dagelijkse taken die er plaatsvinden en hou hierbij rekening met de opslagbehoeften van je producten.