Dit is waarom jij vandaag nog een zit-sta bureau moet aanschaffen

Je hebt het vast al wel eens vaker gehoord, een zit sta bureau is goed voor je en het heeft fantastisch veel voordelen. Maar heb jij je wel eens echt verdiept in de voordelen die het werken aan een zit sta bureau biedt? Wist je bijvoorbeeld dat het werken aan een zit sta bureau zorgt voor een enorm verhoogde dosis creativiteit? Er zijn naast de fysieke voordelen nog veel meer van dit soort psychische voordelen te benoemen waar je absoluut profijt van gaat hebben tijdens je werk. Na het lezen van dit blog weten we zeker dat jij je keuze gemaakt hebt. Werken aan een zit sta bureau is de beste keuze die je voor jezelf kunt maken.

Verbeter jouw concentratie en productiviteit

Om goed te kunnen werken en productief te zijn is het van belang om betrokken te zijn bij je werk. Een hogere betrokkenheid creëer je door een hoger energieniveau. Laat gebruik maken van een zit sta bureau nu net bijdragen aan een 38% hoger energieniveau gedurende de hele dag. Dit betekent dat wanneer je een zit sta bureau gebruikt en regelmatig afwisselt tussen staand en zittend werken, je in een half jaar een productiviteitsverhoging van 53% kunt realiseren. De werkmoraal is lager op plekken waar mensen de gehele dag zitten. Dit betekent dat je een betere werkprestatie neer kunt zetten op het moment dat je afwisselt met zitten en staan gedurende de dag.

Werk aan je vitaliteit en voorkom rugklachten

Naast de vele psychologische voordelen zoals verhoogde productiviteit, meer creativiteit en hogere betrokkenheid bij het werk die het werken met een zit sta bureau met zich meebrengt, heeft het ook een aantal hele belangrijke fysieke gezondheidsvoordelen. De afwisseling tussen het zitten en staan is veel beter voor je lichaam dan de gehele dag staan óf de gehele dag zitten. Door de dynamiek en afwisseling zul je sneller een betere houding aannemen en hierdoor minder last krijgen van je rug, nek, billen en benen. Een zit sta bureau stimuleert beweging en maakt dat je op lange termijn veel minder klachten ervaart door het werken achter een scherm.

Gun het jezelf

Met alle voordelen die zit sta bureaus je bieden kun je er eigenlijk niet meer om heen. Het is een eenmalige investering die jouw lichaam zoveel positieve voordelen geeft. Je hebt maar één lichaam en juist daarom is het zo belangrijk om er goed voor te zorgen. Met het aanschaffen van een zit sta bureau zorg je goed voor je lichaam en help je jouw productiviteit. Een echte win-winsituatie als je het ons vraagt.