De voordelen van plexiglas

Dit heeft plexiglas je te bieden

Overweeg je kunststof platen zoals plexiglas te kopen, maar wil je eerst meer weten over de voordelen hiervan? Dan zit je hier goed, want in dit artikel vertellen wij je welke voordelen plexiglas je zoal te bieden heeft. Plexiglas is namelijk zeer kwalitatief materiaal, wat geschikt is voor diverse toepassingen. Zo is dit materiaal niet alleen zeer sterk, maar is het ook nog eens eenvoudig te bewerken. Wil je meer weten over plexiglas en de voordelen hiervan? Lees dan snel verder en ontdek de grootste voordelen van plexiglas.

Sterker materiaal dan glas

Een plexiglas plaat is gemaakt van kunststof en is dus niet van echt glas. Hierdoor is plexiglas tot wel 25x sterker dan normaal glas van dezelfde dikte. Ook is het licht buigbaar en slagvast, waardoor het niet makkelijk te breken is. Plexiglas kan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden voor diverse toepassingen.

Goed te bewerken

Plexiglas is tevens goed te bewerken. Dit geldt voor zowel klussers als hobbyisten. Plexiglas zal niet snel versplinteren, omdat het dus kunststof is en geen normaal glas is. Hierdoor kun je plexiglas in iedere gewenste vorm frezen. Door een ijzerboortje te gebruiken, kun je het plexiglas van gaten voorzien. Ook kun je ze eenvoudig verlijmen, plooien of thermovormen.

Duurzaam

Duurzaamheid is anno nu steeds belangrijker en is zowel goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Plexiglas is duurzaam materiaal en beschikt over een lange levensduur. Doordat veel plexiglas platen een speciale UV-beschermlaag hebben, zorgen ze ervoor dat het kunststof niet vergeelt of verweerd, waardoor je er nog langer plezier van hebt. Hierbij dien je het materiaal uiteraard wel goed te onderhouden. Omdat plexiglas ook tegen slechte weersomstandigheden bestand is, kun je het ook voor buitentoepassingen gebruiken. Hierbij biedt plexiglas net als normaal glas dezelfde mate van isolatie, waardoor je minder energie verbruikt.

Licht materiaal

Plexiglas is tevens stukken lichter dan normaal glas. Hierdoor is plexiglas geschikt voor toepassingen waar je gewicht wilt besparen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een voorzetraam tegen kou in monumentale panden of als je een groot aquarium of terrarium wilt maken. Doordat plexiglas licht in gewicht is, is het ook nog eens eenvoudiger te monteren. Ook heb je minder bevestigingsmateriaal nodig om plexiglas aan de muur te bevestigen. Het lichte gewicht van plexiglas is tevens een voordeel als je gaat verbouwen of verhuizen.

Wist jij dit al over plexiglas?