3 x gebruiksdoeleinden van blokbodemzakjes

Blokbodemzakjes zijn papieren zakjes met een rechthoekige stevige blokbodem. Door deze bodem blijft het zakje rechtop staan. Je kunt ze gebruiken als verpakkingsmateriaal voor allerlei artikelen. Je kunt er bijvoorbeeld etenswaren in verpakken, maar ook als cadeauverpakking is het blokbodemzakje geschikt. Ben je benieuwd naar deze gebruiksdoeleinden? Lees dan verder en kom erachter wat je allemaal kunt met een blokbodemzakje!

Etenswaren

Een blokbodemzakje is geschikt voor kleine etenswaren die droog verpakt moeten worden. Denk hierbij aan nootjes, chocolade of zoutjes. Als je kiest voor een zakje met een transparant vlak, kan de consument gelijk zien wat er in het zakje zit en hoeft hij of zij het zakje niet eerst te openen. Het zakje is makkelijk af te sluiten doormiddel van een ijzerdraadje. Neem het ijzerdraadje en vouw de rand van het zakje hier omheen. Vervolgens sla je de rand nog een paar keer om en vouw je de uiteinden van het ijzerdraad er omheen. Als je geen ijzerdraadje hebt, kun je het zakje natuurlijk ook sluiten met een plakbandje.

Thee

Als je losse thee verpakt, is het van belang dat deze droog verpakt wordt. Een blokzakje is hiervoor geschikt, omdat je deze goed kunt alfsluiten. Als je het zakje afsluit met een ijzerdraadje kan de consument het zakje open en dichtvouwen, zonder dat het zakje beschadigd. Dit is ideaal om de thee in te bewaren. Een ander voordeel aan het papieren blokbodemzakje, is dat je erop kunt schrijven. Met een potlood of stift kun je zo makkelijk aangeven welke smaak er in het zakje zit.

Cadeauverpakking

Een blokbodemzakje is niet alleen geschikt voor het verpakken van etenswaren, maar het is ook te gebruiken als cadeauverpakking. Als je makkelijk een klein cadeautje wil verpakken is dit zakje ideaal. Je hoeft alleen het cadeautje erin te stoppen en de rand dicht te plakken. Handig dus als je een cadeautje wilt inpakken met een bijzondere vorm. Plak de rand dicht met een leuke sticker en maak het af met een lintje.

Ontdek de mogelijkheden!

Nu je weet wat je allemaal kunt verpakken met een blokbodemzakje is het tijd om te bedenken welke soorten je wilt gebruiken. Deze zakjes zijn er in allerlei formaten en kleuren. Wil je ze graag bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Rotimshop en ontdek de mogelijkheden. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren!